Ajankohtaista

6.10.2017

Nokian Lokakuu

"Syksyinen myrsky metsässä ryskää,
lokakuu kuljettaa nuhaa ja yskää.
Ruska värejä maisemaan tuhlaa,
lapset viettävät kurpitsajuhlaa."

Syyskuu ajelehti ohitse yhtä nopeasti kuin ulkona puhaltava tuuli. Syyskuussa teimme koko talo yhdessä retken Pirkkalan HopLopiin. HopLop oli elämys niin lapsille kuin aikuisille. Kuun lopussa vietettiin vanhempainiltaa, josta käteen jäi uusia eväitä loppusyksylle.
Mörrimöykyt ja Menninkäiset vierailivat kirjastoautolla ja seikkailivat lähimetsässä tutkien syksyistä luontoa. Askarteluissa inspiraationa toimi syksyn luonto ja Ipanalan salissa kasvava Toivepuu sai ylleen ruskan värit.
Toiveita kerättiin lapsilta oksille roikkumaan ja niitä sieltä syksyn mittaan toteutamme ennen kuin puun lehdet saavat ylleen talvisemmat värit.

Syyskuun aikana tutustuimme myös jokaiseen Ti-Ti nalleperheen jäseneen. Ti- Ti Nallen rytmit ovat tulleet tutuiksi jokaiselle lapselle ja etenkin Päivänsäteiden arjessa nalleperhe on ollut mukana niin kielenkehitystä ja vuorovaikutustaitoja harjoitettaessa kuin musiikillisissa ja liikunnallisissa hetkissä. Saimme päiväkodille myös tabletin, jonka käyttöä olemme harjoitelleet pelaamalla esimerkiksi erilaisia kirjain- ja sanapelejä.

Lokakuussa Päivänsäteet keräävät syksyn satoa talteen mm. purkittamalla ja säilömällä paperisia omenoita, sieniä ja muita sadonkorjuun herkkuja. Käymme metsäretkellä tutustumassa lähimetsän syksyisiin muutoksiin. Kuun lopulla aloitamme valmistautumisen isänpäivään. Mörrimöykyt ja Menninkäiset syventyvät lokakuussa tiedeprojektiin, opettelevat tunnetaitoja ja retkeilevät puistossa. Kirjastoautokäynnit jatkuvat isommissa tai pienemmissä ryhmissä. Askarteluissa näkyvät lähestyvä halloween- ja isänpäivä.

Yhteiset asiat:
• 27.10 vietämme kurpitsajuhlaa ja silloin kaikki halukkaat saavat pukeutua naamiaisasuun.
• 27.10 puuroperjantai: vanhemmille tarjolla puuroaamiainen, muistathan ilmoittautua etukäteen.
• Lokakuussa loiskutellaan lätäköissä, joten viimeistään nyt on aika varmistaa, että lapsella on täällä Ipanalassa kumisaappaat ja kuravaatteet. Syksy on flunssan ja muiden kiertotautien kulta-aikaa, joten huolehditaan yhdessä käsien pesusta aina aamulla tullessa ja päivän mittaan.