Ajankohtaista

6.10.2017

Kuinka se iso mänty kaatuu tuulessa?

Möysän Ipanalan lokakuussa jatkamme lasten kanssa syksyn ihmettelemistä. Tutkimme metsäretkillä, millaisia muutoksia luonnossa tapahtuu. Aiemmilla metsäretkillä olemme kovasti ihmetelleet isoa mäntyä, joka on jo aikaa sitten kaatunut kovassa tuulessa. Se on lapsista kovin mielenkiintoinen. Laulut, käden työt ja leikit liittyvät myös syksyn ihmeisiin.

Ti-Ti nallet ovat olleet kovin mieluisia jo syyskuussa lapsille. Päiväunien ja välipalan jälkeen pyydetään kovasti Ti-Ti Nalle -musiikkia, ja sitähän me tanssimme ja laulamme. Mukaansa tempaava musiikki tuo iloa meidän lasten ja aikuisten päivään. Ti-Ti Nalle on ollut mukana ruokailuissa, ja lapset innolla esittelevät taitojaan Ti-Ti Nallelle. Lokakuussa viedään Ti-Ti Nalle myös metsäretkelle, näkeeköhän Ti-Ti Nalle muita eläimiä metsässä.

Torstaina 12.10. leivomme omia sämpylöitä. Harjoitellaan isompien kanssa mittaamista, kuinka paljon jauhoja tarvitaankaan sämpylöiden tekoon. Pienemmät saavat myös tutkia taikinaa. Onko se tahmeaa, onko pehmoista? Vai millaista se onkaan?

Valokuvaaja saapuu päiväkodillemme ke 11.10. Jos haluatte lapselle jonkin tärkeän lelun mukaan kuvaan, se onnistuu.

Perjantaina 13. päivä on lelupäivä, jolloin kotoa voi tuoda oman lelun päiväkotiin. Muistakaa nimetä lelu. Pieniä osia sisältäviä leluja emme suosittele, etteivät ne häviä tänne päiväkotiin.

Lopuksi vielä muistutuksena kaikille perheille. Syksy tuo taas enemmän vaatetta; löytyy rukkasta, erilaista sukkasta. Jotta oikeat vaatteet löytyvät juuri sinun lapsellesi, muistakaa nimetä vaatteet. Syksy tuo tullessaan sateita, joten on hyvä katsoa, että sadevaatteet ja kumisaappaat ovat sopivat. Meitä ei sade haittaa, joten ulkoilemme säällä kuin säällä, sadevaatteet päällä.