Ajankohtaista

25.8.2017

HONKARAKENNE ALOITTAA YHTEISTYÖN PÄIVÄKOTIOPERAATTORI IPANALAN KANSSA

HONKARAKENNE OYJ Pörssitiedote 22.8.2017 kello 7:00

HONKARAKENNE ALOITTAA YHTEISTYÖN PÄIVÄKOTIOPERAATTORI IPANALAN KANSSA

Honkarakenne Oyj aloittaa yhteistyön päiväkotioperaattori Ipanala Oy:n kanssa toimittamalla kokonaisvastuu-urakkana hirsirakenteisen päiväkodin Lahteen. Toimituksen arvo on noin 2,6 miljoonaa euroa arvonlisävero mukaan luettuna ja hankkeen rahoituksesta ja rakennuttamisesta vastaa Suomen Hoivatilat Oyj. Honkarakenteen liikevaihtoon kohde kirjautuu tänä ja ensi vuonna.

Honkarakenteen ja Ipanalan tavoitteena on aloittaa vuoden 2018 syksyyn mennessä yhteensä viiden hirsipäiväkodin rakentaminen.

Lahteen Launeen kaupunginosaan rakennettava hirsipäiväkoti on kerrosalaltaan noin 900 neliömetriä. Rakentaminen aloitetaan vielä tämän kesän aikana ja toimitilat avautuvat Ipanalan käyttöön syksyllä 2018. Nyt Lahteen rakennettava päiväkoti on Ipanalan ensimmäinen hirsirakenteinen päiväkoti ja päiväkodin arkkitehtisuunnittelusta vastaa HIMLA arkkitehdit. Ipanala päätyi valitsemaan hirren rakennusmateriaaliksi, koska yhtiö haluaa saavuttaa itselleen asettamansa korkeat laatutavoitteet tulevaisuudessa yhä paremmin.

Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen kommentoi sopimusta seuraavasti: ”Olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintamme laatua tavoitteena tyytyväinen asiakas ja hyvä sisäilma. Me Honkarakenteella uskomme, että hyvällä sisäilmalla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja erityisesti lasten kohdalla sisäilman laadulla voi olla kauaskantoiset vaikutukset.”

Ipanala Oy:n toimitusjohtaja Ville Tommola kommentoi sopimusta seuraavasti: ”Honkarakenne tarjoaa meille liiketoimintaosaamisensa oman toimintamme tueksi ja mahdollistaa korkeinta laatua olevat päiväkotitilat käyttöömme. Koska toimintamme sisältö on laatusertifioitua, on luonnollista, että tahdomme saada myös tulevaisuuden toimitilat luotettavalta ja sertifioidulta taholta. Tavoitteenamme oli löytää hirren myötä paras mahdollinen sisäilma tuleviin päiväkoteihimme. Honkarakenne on myös sisäilman laatuun liittyvissä asioissa edelläkävijä.”

HONKARAKENNE OYJ

Marko Saarelainen

Toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA

Honkarakenne Oyj:

Toimitusjohtaja Marko Saarelainen, puh 040 542 0254, tai

Designjohtaja Tanja Rytkönen, puh 040 573 7006, 

Ipanala Oy:

Toimitusjohtaja Ville Tommola, puh 044 564 6787 

 

 

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Yhtiö on toimittanut lähes 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa, Suomessa. Vuonna 2016 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 36,1 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 49 %. www.honka.com