Ajankohtaista

6.10.2017

Hervannassa julkaistaan Ipanalan sanomat

”Lokakuussa lotisee,
sataa, sataa ropisee.
Kellastuu jo koivunlehti,
pimeäkin tulla ehti.”

Luonto on muuttunut kauniin ruskeaksi ja päiväkodin piha täyttynyt lehdistä. Lokakuussa syksy on jo pitkällä, ja nyt on korkea aika kaivaa talviteloilta paksummat pipot ja hanskat lämmittämään pikkuisia leikkijöitä. Mikä onni onkaan, että meillä on vuodenajat!

Syyskuu olikin meillä oikea toiminnan kuukausi! Liikennekasvatusta toteutettiin kuukauden aikana monissa eri muodossa: tehtiin liikenneretkiä, askarreltiin liikennevaloja ja liikennemerkkejä, jumpissa kuljettiin eri kulkuneuvoilla ja kuukausi huipentui retkeen Hervannan pelastuslaitokselle. Ihmeteltävää tietenkin riitti, kun meidän Ipanat pääsivät isoon halliin, jossa oli monta paloautoa ja ambulanssia. Siellä lapset saivat tutustua pelastajien työvälineisiin ja pitää ihan oikeaa palomiehen kypärää päässä ja pääsimmehän me vielä paloautoon sisällekin. Taisi olla lasten poskilla punaisempi hymy kuin itse paloautoissa! Paljon koettiin siis uutta ja jännää, vaikkakin yksi Vauhti-ipana tokaisi palomiehille vierailun päätteeksi ”me kyllä tiedettiin nämä kaikki jo”. Niin ja olihan meillä koko talon syysretki Niihaman majalle, mitä ei edes kurja sadesää onnistunut pilaamaan. Mehut ja keksit maistuivat ulkoilmassa ihan erityisen hyvälle.

Lokakuussa teemana on mediakasvatus. Vauhti-ipanoiden kanssa käymme elokuvissa, pienemmille jotain sovellettua toimintaa tietenkin. 😊 Mediakulttuuri on nykypäivänä lapsen keskeinen toiminta- ja oppimisympäristö, jossa lapset viihtyvät, oppivat ja ovat sosiaalisessa kanssakäymisessä. Lapsi aloittaa mediaan tutustumisen esimerkiksi äänien, kuvien, satujen, elokuvien ja tablettien tarkastelusta, mikä onkin meillä arkipäivää. Media muotoutuu osaksi lapsen elämää ja näkyy esimerkiksi leikeissä. Mediakasvatus on yksi Tampereen kaupungin uuden varhaiskasvatussuunnitelman painopisteistä. Kaikkea kivaa on siis taas luvassa! Vauhti-ipanoiden kanssa alamme myös tekemään sanomalehteä nimeltään Ipanalan sanomat, mikä julkaistaan loppukuusta! Kuukauden liikuntalajina on tanssi, joten Ti-Ti-tanssit jatkukoon.

Oikein toimeliasta syksyn jatkoa kaikille! 😊

Vauhti-ipanoiden tärkeät päivät:
• Kirjastopäiviä ovat syyskuussa torstait 12.10 ja 19.10.
• 10.10 on Aleksis Kiven päivä, joten tutustumme lasten kanssa hänen teoksiinsa pitkin kuukautta.
• Retki Attendon hoivakotiin vanhustenviikolla torstaina 5.10, lähtö päiväkodilta klo 9.
• Retki Poliisimuseoon, tästä lisää lähempänä.

Touhu-ipanoiden tärkeät päivät:
• Kirjastopäivä keskiviikkona 18.10
• Leffapäivä keskiviikkona 11.10
• Retki Attendon hoivakotiin vanhustenviikolla keskiviikkona 4.10, lähtö päiväkodilta klo 9.

Pikku-ipanoiden tärkeät päivät:
• Kirjastopäivä on tiistaina 17.10

Pomppu-ipanoiden tärkeät päivät:
• Kirjastopäivä on torstaina 5.10

Yhteiset jutut:
• Lelupäivä on perjantaina 13.10. Tällöin lapsi voi tuoda päiväkotiin kotoaan yhden nimetyn lelun.
• Oman kirjan päivä on perjantaina 20.10. Lapsi voi tuoda päiväkotiin oman kirjan.
• Koko talon yhteinen lauluhetki perjantaina 27.10
Kuukauden liikuntalajina meillä on tanssi.