Ajankohtaista

7.6.2017

Kesäkuulumiset Ipanalasta Hervannasta

Juosten, hyppien ja heittäen kesään!

”Pii paa puu, terve kesäkuu! Rannalla on hyttysiä, kokkoon tehdään syttysiä. Laulut kantautuu, onhan kesäkuu.”

Piipaapuu, terve kesäkuu! Kivaa, saamme taas harjoitella uuden kuukausilorun, kun ensimmäinen kesäkuukausi on vihdoin täällä. Luonto vihertää jo kauniisti ja olemmekin saaneet nauttia erityisen hyvistä keleistä, mitkä toivottavasti jatkuvat koko kesän. Kesäkauden alkaessa alkavat niin lapsilla kuin henkilökunnallakin pyöriä kesälomat, joten lasten kanssa kesällä touhuaa myös muutama sijainen, vakiohenkilökunnan lomaillessa. Kesä-aikana puuhailemme myös muutoinkin paljon koko talo yhdessä!

Eiköhän oteta siis kesä vastaan juosten, hyppien ja heittäen sekä tietysti nauraen! Kesäkuussa meidän kuukaudenteemana on yleisurheilu, ja järjestämmekin lasten kanssa joku kaunis kesäinen päivä kesäolympialaiset päiväkodin viereisellä kentällä. Siellä kokeilemme yhteistuumin erilaisia kesäisiä yleisurheilulajeja, kuten juoksua, pituushyppyä ja pallon heittoa. Kipinä elinikäiseen liikkumiseen syntyy usein jo lapsena. Haluammekin tarjota lapsille mahdollisimman paljon erilaisia liikunnallisia kokemuksia, jotka rikastuttavat lapsen maailmaa ja samalla myös kehittävät lukuisia hyödyllisiä taitoja. Jokainen osallistuja palkitaan tietysti olympiamitalilla. Tässä kuussa teemme myös monia kesäisiä luontoretkiä lähiympäristöön, sillä kesäisessä luonnossa riittää taas monta uutta ihmeteltävää asiaa.

Meidän Hervannan Ipanalan ensimmäinen toimintakausi huipentui viime viikkoiseen kevätjuhlaan. Juhla pidettiin päiväkotimme pihalla, auringon ja sään meitä onnekkaasti helliessä. Kyllähän näitä juhli taas odotettiinkin, ja juhlatamineet oli moni lapsi valinnut jo monta päivää aiemmin. Puhetta ja jännitystä riitti myös juhlan ohjelmasta, kun laululeikkejä harjoiteltiin tiuhaan tahtiin ennen h-hetkeä. Juhlista jäi kaikille toivottavasti lämmin ja hauska muisto. Lapsille riitti puuhaa katu-taiteilussa, temppuradalla liikkuessa, kukkia istuttaessa ja tarkkuusheitossa, niin ja olihan meillä myös ihanat muistot taltioiva valokuvauspiste ja keksitarjoilu. Lauluesitykset sujuivat kaiken sen jännityksen saattelemana todella hienosti. Meidän esikouluun lähtevät viskarit saivat myös ansaitsemansa juhlallisuudet, kun lauloimme heille jäähyväislaulun, sekä tietysti kukitimme heidät kortin kera. Haikein mielin saattelemme heidät kohta koulutielle, vaikka tiedämmekin heidän pärjäävän siellä mainiosti. Onneksi yhteiset muistot leikeistä ja touhuista Ipanalassa säilyvät ikuisesti!

Oikein aurinkoista ja ihanaa kesää kaikille!

 

Vauhti-ipanoiden tärkeät päivät:

  • Kirjastopäiviä ovat torstait 8.6 ja 15.6
  • Retki Suolijärvelle, mistä lisäinfoa myöhemmin
  • Retki urheilukentälle, mistä lisäinfoa myöhemmin

 

Touhu-ipanoiden ja pikku-ipanoiden tärkeät päivät:

  • Kirjastopäiviä ovat keskiviikot 7.6 ja 14.6
  • Retki urheilukentälle, mistä lisäinfoa myöhemmin

 

Yhteiset jutut:

  • Kesäolympialaiset, infoamme tästäkin tarkemmin sitten lähempänä!
  • Lelupäivä on perjantaina 9.6. Tällöin lapsi voi tuoda päiväkotiin kotoaan yhden nimetyn lelun
  • Oman kirjan päivä on perjantaina 16.6. Lapsi voi tuoda päiväkotiin oman kirjan
  • Koko talon yhteinen lauluhetki perjantaina 30.6