Ipanala Tuohikontti Jämijärvi

Kodinomaista ruokailua ja yhdessä tekemistä!

Lapsille paljon mielekästä tekemistä!

Ipanala TuohiKontti vastaa Jämijärven kunnan vuorohoidon toteuttamisesta ja meiltä löytyy hoitopaikkoja sekä alle että yli 3-vuotiaille lapsille. Päiväkotimme on tarvittaessa avoinna ympäri vuorokauden, vanhempien ennalta ilmoittamien lasten hoitoaikojen mukaan. Toiminnassamme tärkeää ovat liikunnallisuus, lapsilähtöisyys ja perheiden osallisuus.

Ennen päivähoidon aloitusta perheen kanssa sovitaan tutustumiskäynti päiväkotiin. Tutustumiskäynnin tarkoituksena on luoda lapselle turvallinen olo hänen aloittaessaan hoidon Ipanala TuohiKontissa. Päivähoitopaikkaa haetaan joko päiväkodilta tai Jämijärven kunnan päivähoidosta. Päivähoitomaksu määräytyy kunnallisen maksuasetuksen mukaan samoin kuin Jämijärven kunnan päivähoidossakin ns. tulosidonnaisen palveluseteliperiaatteen mukaisesti

Keskeinen osa lasten hyvinvointia on maistuva ruoka. Ipanala TuohiKontissassa panostetaan kodinomaiseen ruokailuun sekä vähäsokeriseen ruokavalioon ja käytetään luomu- ja lähituottajien tuotteita mahdollisuuksien mukaan. Myös tuoreen leivän, piparin tai pullan tuoksu kuuluu päiväkotimme arkeen.

Yksityisen hoidon tuki

Perhe saa joko yksityisen hoidon tukea hoitomaksuihin tai kaupungin palvelusetelin. Yksityisen hoidon tuki koostuu Kelan hoitorahasta, kuntalisästä ja mahdollisesta tulosidonnaisesta hoitolisästä. 

Hakemus löytyy osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet

Palveluseteli on tulosidonnainen ja sen arvoon vaikuttavat perheen tulot.  Kokonaishoitomaksuun vaikuttaa Ipanalan omavastuuosuus, joka on päiväkodista riippuen 0-56 €/kk.

Hoitopaikka vahvistetaan hoitosopimuksella. Kelan tuet haetaan yhdellä lomakkeella ennen päivähoidon aloitusta. 

Palveluseteli

Ipanala päiväkodit tarjoavat palvelusetelillä varhaiskasvatusta kun se on käytettävissä palvelualueella.

Perheen haettua hoitopaikkaa palvelusetelipäiväkodista tulee perheen hakea palveluseteliä kaupungilta.

Yhteystiedot

Tuohikontti Jämijärvi
Jämijärventie 25
38800 Jämijärvi

040 - 551 5755


 Sijainti kartalla